Espoo Ciné jatkaa laadukkaalla ja monipuolisella linjallaan

Tein nyt tämän vuoden Espoo Ciné listani puhtaasti sen pohjalta, mitä aion itse mennä  katsomaan festareille. Mukana listalla on tosin jo näkemäni Invisibles, sillä se oli yksinkertaisesti vain niin upea elokuva! Ja yllä 45 years, josta vaikutuin Tapiolasalissa muutama vuosi sitten. Näistä molempia voin suositella todella lämpimästi!

Harvinaista kyllä, en bongannut ohjelmistosta ainuttakaan Isabelle Huppertin elokuvaa, vaikka viime vuonna kun niitä taisi löytyä peräti kolme. Tämä oli pieni pettymys, sillä yleensä olen aloittanut ohjelmiston perkaamisen käymällä läpi ei-amerikkalaisia lempinäyttelijäni, joiden marginaalisemmat elokuvat harvemmin tulevat levitykseen tai näkyvät esim. R&A:n ohjelmistossa.

Aikani etsittyäni löysin kuitenkin ohjelmistosta monta kiehtovaa elokuvaa, joista osa nähdään toivottavasti myös teatterilevityksessä.

 

Let Me Fall

Let-Me-Fall-PK_7e8e9aa6912f55f13a2b6271237a897d

Islantilainen elokuva kiinnostaa aina, ja myös nuorisokuvauksilla on erityinen paikka sydämessäni. Baldvin Z:n ohjaama Let me fall kertoo huumekoukkuun ajautuvasta 15-vuotiaasta Magnesta, jonka sydän sykkii rajusti kapinoivalle, villille Stellalle. Ystäväni ehtikin jo suositella tätä elokuvaa minulla, ja hän tuntee makuni erinomaisesti.

 

A Faithful Man

Faithful-Man-PK_7e8e9aa6912f55f13a2b6271237a897d

A Faithfull Man vaikuttaa astetta kevyemmältä, läpeensä ranskalaiselta ihmissuhdekuvaukselta, joka peilaa kolmiodraamoja useammallakin kierteellä. Mielenkiintoista sinänsä, että elokuvan ohjaus on yhtä sen pääosistakin näyttelevän Louis Garrelin käsialaa.

 

Tell it to the Bees

Tell-It-to-the-Bees-PK-1400x600_7e8e9aa6912f55f13a2b6271237a897d

Ainakin trailerin perusteella Fiona Shawin romaaniin perustuva Tell it to the Bees vaikuttaa intensiiviseltä ja romanttiselta, ja ilahduttaa varmasti myös Sarah Watersin ystäviä. Itsehän olisin ollut tämänkaltaisista elokuvista teini-ikäisenä ihan sydän syrjällään, joten aion todellakin nauttia niistä nyt lähempänä keski-ikää…

 

Vision

Vision-PK_7e8e9aa6912f55f13a2b6271237a897d

Totean nyt vain, että rakastan Naomi Kawasen hienovireisiä, herkkyydessään ja viipyilevässä kuvauksessaan rohkeita ja väkeviä elokuvia. Aivan erityisesti ilahduin luonnollisesti siitä, että Juliette Binoche on mukana, sillä tätä täydellisempää ohjaaja+näyttelijä yhdistelmää on vaikea kuvitella.

 

X&Y

X_Y-PK_7e8e9aa6912f55f13a2b6271237a897d.jpg

Miten voi olla, etten juurikaan tunne ”koko Ruotsin tuntemasta taiteen kauhukakaraa” Anna Odellia? No, asia on lienee syytä korjata. X&Y:ssa Anna kohtaa myös ilmeisen kuuluisan Mikael Persbrandtin, ja joukon muita näyttelijöitä, jotka lähtevät yhdessä purkamaan niin taiteilijamyyttiä kuin syvällä kulttuurillisissa rakenteissa piileviä stereotypioitakin. Mukana menossa myös ihana Trine Dyrholm.

 

Invisibles

invisibles-pk_7e8e9aa6912f55f13a2b6271237a897d.jpg

Jo miljoonayleisön Ranskassa keränneen Invisiblesin soisi saada laajempaa huomiota meilläkin, sillä niin yhteiskunnallisesti tärkeä ja ainutlaatuinen elokuva on kyseessä. Louis-Julien Petiten ohjaaman, journalisti Claire Lajeunien tutkimustyöhön ja dokumenttiin perustuvan elokuvan ehdoton ansio on se, että asunnottomuutta itse kokeneet ihmiset olleet mukana sen ovat tekemisprosessissa, näyttelijöinäkin. Katse aiheeseen on läsnäoleva ja rinnalla kulkeva, ei toiseuttava.

 

Angelo

angelo-1.jpg

Markus Schleinzerin tositapahtumiin pohjautuva historiallinen draama kertoo Angelosta (Makita Samba), joka herättää aikansa Wienin hovipiireissä erityistä huomiota ihonvärillään. Voin vain toivoa, että Angelo olisi tarinaltaan ja voimaltaan yhtä mieleenjäävä ja ravisteleva kuin jo useamman vuoden takainen Belle.

Tutustu tämän vuoden ohjelmistoon kokonaisuudessaan!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s