Ehditkö jo ikävöidä Night Visionsia? Viimeksi marraskuussa ihastuttanut festivaali on täällä jälleen!

Night Visions kutsuu jälleen niin vanhoja kuin uusiakin keväisten auringonsäteiden häikäisemiä (tai vaihtoehtoisesti sateentihuutukseen kyllästyneitä) ystäviään hämäriin mutta sitäkin kotoisimpiin elokuvasaleihin. Tarjolla on tuttuun tapaan niin hurmaavia klassikoita kuin myöhemmin laajempaankin levitykseen tulevia elokuvia. Festivaalin näytökset alkavat 10.4 keskiviikkona ja päättyvät 14.4 lauantaina, jolloin on luvassa kaksi koko yön kestävää maratonia niin Andorrassa kuin Dubrovnikin Basso-salissa.

Seuraavaksi seitsemän ohjelmistosta poimimaani elokuvaa.

village_of_the_damned_1-e1554749778102.jpg

Village of the Damned

John Carperterin valkohiuksiset, hohtavasilmäiset ja samalla hetkellä syntyneet, äärimmäisen älykkäät ja herkkävaistoiset lapset ihastuttivat minua teininä ja kiehtovat edelleen. Ikävä kyllä näiden pienten ihmisten telepaattiset taidot, kollektiivinen tajunta ja täydellinen tunnekylmyys eivät ole lupaava yhdistelmä meidän aikuisten kannalta.

 

greta_04990_5c8798f6a9048.jpg

Greta

Jos väittäisin, etten olisi koskaan haaveillut Isabelle Huppertin valvovan untani tällä tavoin, valehtelisin. Odotukset Neil Jordanin ohjaaman Gretan suhteen ovatkin varsin korkealla ja niin taitaa olla allekirjoittaneen sykekin elokuvien promokuvia katsellessa. Vahvat, särmikkäät naisroolit ja yllätyksellisen nyrjähtänyt juoni kuulostaa oivalliselta yhdistelmältä.

 

memory_a_alien_hd.jpg

Memory: The Origins of Alien

Alexandre O. Philippen dokumentti sukeltaa pieteetillä Alien -elokuvien painostavaan ja painajaismaiseen maailmaan. Tiesitkö, että nuo lähes jokaisen scifin ystävän alitajuntaa kartoittaneet olennot ovat saaneet vaikutteita niin Francis Baconin taiteesta kuin egyptiläisestä mytologiasta?

 

tumbbad_1.jpg

Tumbbad

Intialaisen kauhun tuominen valkokankaalle lienee eräänlainen kulttuuriteko. Rahi Anil Barven ohjaama, hindumytologiasta ammentava Tumbbad vangitsee jo trailerinsa visuaalisuudella, ja on saanut kiitosta myös Venetsian elokuvajuhlilla. Hämmentävää ja ilahduttavaa on myös se, että elokuvan upeat efektit on luonut ruotsalainen Filmgate Films.

 

1thitg_sarahseanakerslake_chrisjamesquinnmarkey_aiti_ymmartaa_etta_tama_ei_ole_hanen_poikansa_kuva_martin_maguire

The Hole in the Ground

Jos elokuva esittelytekstissään rinnastetaan harmillisen vähälle huomiolle jääneeseen,  hienovireisen hyytävään The Babadook:iin (2014), tahdon ehdottomasti nähdä sen. Ja kun miljöönä on vielä Irlanti, ja temaattisena punaisena lankana äidin ja pojan välinen, säröilevä suhde, kiinnostukseni syvenee entisestään. Olisiko Hole in the Ground:ista Hereditaryn rinnalle, mitä tulee viime vuosien mieleenjäävimpiin kauhuelokuviin? Uskon näin.

 

black_circle_2

Black Circle

Black Circle on eräs niistä elokuvista, jotka olisin todennäköisesti vain ohittanut, jos en olisi käynyt huolella läpi tämän vuoden ohjelmistoa. Latinalaisen kauhu -ja fantasiaelokuvan kentällä ansioitunut Adrián Garcia Bogliano on kuvannut uuden elokuvansa ruotsissa ja ruotsinkielisenä. Uskoisitko sinä vanhan vinyylilevyn jokailtaisen kuuntelun voivan muuttaa elämäsi? Sisarukset Celeste ja Isa uskovat mutta joutuvat kantamaan myös astetta ikävemmät seuraukset.

 

rev_1_chil_fp_0158rv3_high_res_jpeg

Itkevän naisen kirous

Totean ensin, että tuskin uskallan katsoa Itkevän naisen kirousta valkokankaalta. Olen nimittäin aika herkkis, mitä tulee riivaaja-tematiikkaa käsitteleviin elokuviin vaikka olenkin ylläripylläri nähnyt niitä ihan kiitettävästi, aihe kun kuitenkin kiehtoo minua paljon. Trailerinsa perusteella Itkevän naisen kirous vaikuttaa tuovan tähän jo varsin läpikoluttuun maailmaan jotain uutta ja vangitsevaa, ja todennäköisesti aidosti kauhistuttavaa.

Tutustu tämän vuoden ohjelmistoon kokonaisuudessaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s