Lakritsi- & Salmiakkifestivaalien makeimmat löydöt

Rakastan Katajanokkaa ja makeisia, joten kuullessani Wanha Satamassa 27. – 28.10.2018 järjestettävistä Lakritsi- & Salmiakkifestivaaleista päätin, että sinne täytyy päästä! Lauantain hektisten mutta aina yhtä ihanien Kirjamessujen jälkeen suuntasinkin sunnuntaina ystäväni kanssa Wanhan Sataman aina yhtä tunnelmallisiin ja kauniisiin tiloihin.

Messuilta löytyi paljon vanhoja tuttavuuksia mutta myös herkkuja, joista en ollut aiemmin kuullut kuten nämä Haupt Lakrits:in värikkäät purkit. Etenkin kuvassa näkyvät Kärlek ja Passion olivat mauiltaan aivan superihania ja vivahteikkaita!

Täytyy sanoa, että en ole koskaan ollut toffeen ylin ystävä mutta Sahlmanin toffeet onnistuivat silti hurmaamaan niin maullaan kuin graafisen ilmeensä henkimällä vanhanajan tunnelmallaan.

Lakritsfabrikenin tuotteista useat sopivat myös keliaakikoille ja kaiken lisäksi maistuvat kerrassaan hurmaavilta!

Suuren henkilökohtaisen suosioni saavuttaneet Lakridsin makeiset olivat laajasti edustettuina ja rakastuin etenkin kahvinmakuisiin ”Dark & Coffee” nameihin. Ehkä niitä raaskisi ostaa itselleen joululahjaksi?

Opin myös sen, että islantilaiset ovat alunperin keksineet yhdistää suklaan ja lakritsin! Ja ihania nämä islantilaiset makeiset olivatkin.

Myös salmiakin historia oli hyvin edustettuna, kiitos siitä etenkin Haganolille, jonka jo klassikoksi muodostunutta Apteekin salmiakkia on valmistettu samalla reseptillä 1950-luvulta lähtien!

Suosittelen lämpimästi kyseisillä messuilla piipahtamista ensi vuonna! Olimme itse liikenteessä aika viime tingassa, jolloin messuilla oli rauhallista mutta jos kaipaat kunnon vilinää, paikalle kannattaa suunnata jo päiväsaikaan.

Lue lisää festivaaleista!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s