Kinky Bootsiin ihastunut Riikka on nähnyt musikaalin jo yksitoista kertaa!

Helsingin Kaupunginteatterin Kinky Boots tuskin esittelyjä kaipaa. Sen sijaan, että perkaisin näytelmää kriittisistä ja analyyttisista näkökulmista, tahtoisin antaa äänen siihen koko sydämestään ihastuneelle Riikalle!

Suhtaudun itse kulttuuriin intohimoisesti ja Riikan Kinky Boots -aiheiset päivitykset Instagramissa ovatkin usein piristäneet päivääni. Sydäntäni lämmittää, että teokseen voi rakastua niin, että sen tahtoo kokea yhä uudelleen!

 

img_8373
Riikka poseeraa teatterin aulasta löytyvissä Kinky Bootseissa

Tahtoisitko kertoa hieman Kinky Boots-historiastasi, oliko musikaali sinulle tuttu ennen Helsingin Kaupunginteatterin ensi-iltaa?

Olin kuullut Kinky Bootsista ennen kuin Helsingin Kaupunginteatteri ilmoitti sen saapumisesta Suomeen. Juonesta minulla oli jonkinlainen käsitys myös, mutta musiikkiin päätin tarkoituksella olla perehtymättä ennen esityksen näkemistä. Halusin katsoa Kinky Bootsin mahdollisimman puhtaalta pöydältä ja ilman ennakko-odotuksia.

Ymmärrän, itsekin pyrin hieman teoksesta riippuen samaan! Osasitko odottaa etukäteen, että innostuisit Kinky Bootsista niin paljon, että tahtoisit nähdä sen useamminkin? Mikä herätti ihastuksesi?

Ennen kaikkea toivoin, että innostuisin Kinky Bootsista toden teolla, sillä teatterifanittaminen on minulle niin rakas asia. Toki fanittaa voi ilmankin esitystä, jota käy jatkuvasti katsomassa, mutta on se silti ihan eri asia, kun jokin musikaali on konkreettinen osa elämää.

Osasin kyllä myös odottaakin sitä, että innostuisin Kinky Bootsista, sillä minulla oli vahva luotto ohjaaja Samuel Harjanteen ammattitaitoon sekä Helsingin Kaupunginteatterin kykyyn tuottaa laadukas esitys. Mutta kaikki odotukseni ylittyivät siitä huolimatta reilusti!

En ole ikinä nähnyt näin taidokasta ja upeaa musikaalitykitystä Kaupunginteatterilla tai missään muuallakaan. Ihastuin kaikkeen, mitä näin silmieni edessä ja siihen, millaisen tunnemyrskyn Kinky Boots minussa herätti. Tarina, musiikki, näyttelijät, visuaalisuus… Kaikki iski minuun niin kovaa ja täysillä, että tiesin samantien tulevani istumaan lähes viikottain Suurella näyttämöllä niin kauan kuin Kinky Boots Helsingissä pyörii!

Ihastuin myös erityisesti siihen lämpöön ja hyväksyntään, jota lavalta kumpusi ja joka täytti sieluni joka sopukan. Myös se energiaboosti, jonka saan Kinky Bootsia katsoessa, on jotain täysin sanoinkuvaamatonta ja tuntuu, että sen avulla pystyn kohtaamaan kaikki arjen haasteet pystypäin!

 

 

Ihana kuulla! Itsekin koin musikaalin voimauttavana ja rohkaisevana ja siitä jäi  hyvä mieli. Kaikesta näki ja vaistosi, että tekijätiimi on mukana koko sydämellään.

Olen Instagramista huomannut, että olet nähnyt Kinky Bootsin jo useammin, montako kertaa tarkalleen? Ovatko esitykset poikenneet toisistaan, esim. tunnelmaltaan ja intensiivisyydeltään?

Olen nähnyt Kinky Bootsin tällä hetkellä 11 kertaa! Minulle jokainen esitys on ollut jollain tavalla erilainen ja tämä ei koske pelkästään Kinky Bootsia.

Kiinnitän valtavasti huomiota yksityiskohtiin ja teatterisalissa vallitsevaan energiaan. Siihen, miten näyttelijät ja yleisö reagoivat keskenään. Usein se on sanatonta, mutta joinain päivinä se on niin voimakasta, että sen tuntee jokaisessa solussaan.

Kinky Bootsin ensi-ilta oli erityisen taianomainen, mutta minulle on jäänyt mieleen eräs ihan tavallinen päivänäytös, jolloin kaikki tuntui klikkaavan täydellisesti. Yleisö ja näyttelijät elivät parin tunnin ajan jonkinlaisessa symbioosissa ja se oli ihana kokemus! Tuttuni katsomossa ja lavalla huomasivat saman asian, ja puhuimme siitä jälkikäteen innoissamme! Kaipa se on sitä kuuluisaa teatterin taikaa.

KinkyB25

Voin vain toivoa, että palautteesi tavoittaa tekijätiimin! Jos sinun pitäisi kuvailla Kinky Bootsia kolmella sanalla ihmiselle, joka harkitsee sen näkemistä, mitkä sanat valitsisit?

Lämmin, koskettava ja säkenöivä.

Itsekin mietin musikaalia katsoessa, että siitä hehkuu aivan harvinaislaatuista lämpöä! Se on ehdottomasti yksi tämän vuoden kulttuurisyksyn valopilkuista.

Entä millaisia terveisiä tahtoisit lähettää Helsingin kaupunginteatterille ja tekijöille?

Haluaisin kiittää Helsingin kaupunginteatteria siitä, että otitte Kinky Bootsin ohjelmistoonne. Maailma tuntuu olevan tällä hetkellä hieman sekaisin ja ainakin minulle Kinky Boots on antanut valtavasti toivoa paremmasta huomisesta. Sellaisesta huomisesta, jolloin kaikki voisivat olla omia itsejään ilman pelkoa syrjinnästä ja väkivallasta.

Kiitos Kinky Bootsin työryhmä, kun puhalsitte tämän musikaalin täyteen mitä kauneinta energiaa! Olette uskomatonta porukkaa ja toivon, että tiedätte sen. Onnistutte luomaan taikaa jokaiseen esitykseen ja sen kautta avaamaan ihmisten sydämet moninaisuudelle ja erilaisuudelle. Kinky Boots on todellista ilon ja rakkauden juhlaa!

Helsingin Kaupunginteatteri – Kinky Boots – Kuva © Mirka Kleemola

Kuvat: Mirka Kleemola

Kinky Boots Helsingin Kaupunginteatterin sivuilla!

Jos kaipaat kriittisempää näkökulmaa, lue bloggarikollegani Elisan ajatuksia Kinky Bootsista!

Harvey Fierstein KÄSIKIRJOITUS
Cyndi Lauper MUSIIKKI JA LAULUJEN SANAT
Geoff Deane KÄSIKIRJOITUS
Tim Firth KÄSIKIRJOITUS
Kari Arffman SUOMENNOS
Hanna Kaila SUOMENNOS
Samuel Harjanne OHJAUS
Eeva Kontu KAPELLIMESTARI
Gunilla Olsson-Karlsson KOREOGRAFIA
Peter Ahlqvist LAVASTUS
Tuomas Lampinen PUVUT
William Iles VALOSUUNNITTELU
Kai Poutanen ÄÄNISUUNNITTELU
Henri Karjalainen NAAMIOINTI JA KAMPAUKSET

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s