Mietitkö vielä, mitä katsoa tämän vuoden Rakkautta ja anarkiaa festivaalilla?

Päätin tänä vuonna lähestyä Rakkautta ja anarkiaa -festivaalia uudella tavalla, toisin sanoen tein itselleni tarkan aikataulun alle kymmenestä elokuvasta. Määrä on minulle vähäinen, sillä muistelen viime vuosina istuneeni festareilla vuosittain lähes parissakymmenessä näytöksessä!

Ja siis, tahdon toki nähdä muutakin kuin tässä esittelemäni tärpit mutta aion valita muut elokuvat impulsiivisemmin ja todennäköisesti vasta samana päivänä.

Enempiä ihmettelemättä, seuraavaksi seitsemän ohjelmistopoimintaani!

TheSwan_05

The Swan

Guðbergur Bergssonin  Joutsen oli lempikirjojani teini-ikäisenä ja ilahduinkin ja vähän hämmennyinkin huomatessani siitä tehdyn filmatisoinnin R&A:n ohjelmistossa. Joutsen kuvaa yhdeksänvuotiasta päähenkilöään Sólia niin vivahteikkaasti ja karhealla herkkyydellä, että se tuo minulle yhä mieleen Maya Angelou sanat — ’I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.’

apariseducation_04

A Paris Education

Nuoret opiskelijat keskustelevat taiteesta, kirjallisuudesta, politiikasta…  Jean Paul Civeyracin elokuva vaikuttaa trailerinsa perusteella juuri niin lyyriseltä, elegantilta ja perinpohjaisen ranskalaiselta, että aion hoitaa sillä itselleni salakavalasti kehittynyttä ranskalaisen elokuvan puutostilaa.

Girl

Jostain syystä luulin ensin, että kyseessä on dokumentti mutta Girl on fiktiivinen elokuva 15-vuotiaasta belgialaisesta trans-tytöstä, joka haaveilee balettitanssijan urasta. Jälleen kerran trans-rooliin on valittu cis-sukupuolinen näyttelijä, mikä on surullista ja turhauttavaa, vaikka Victor Bolster katsojalle upean tulkinnan Larasta välittääkin.

theapparition_14.jpg

The Apparition

Teini-ikäinen Anna näkee pellolla kävellessään Neitsyt Marian ilmestyksen. Tapahtuma herättää niin hartaat pyhiinvaeltajat kuin katolisen kirkonkin. Journalisti Jacques lähtee selvittämään Annan kokemuksen todenperäisyyttä ja pyrkii parhaansa mukaan lähestymään ja ymmärtämään tytön sielunelämää. Vastakkain ovat usko, pyhän kokemus ja kaiken selittämään pyrkivä analyyttinen järki.

annaandtheapocalypse_01

Anna and the Apocalypse

Mitä syntyy kun tehosekoittimessa pyöritetään sekaisin highschool-elokuvaa, musikaalinumeroita, zombieita ja joulukoristeita? Todennäköisesti Anna and the Apocalypsen kaltainen riemastuttavan raikas, kliseitä omaperäisesti hyödyntävä elokuva, joka viihdyttää niin taidokkailla näyttelijäsuorituksillaan kuin pirskahtelevalla värikylläisyydelläänkin.

ikuinenliike_04

Ikuinen liike

Tero Saarisesta kertovan dokumentin ainoa näytös näyttää jo olevan loppuunmyyty mutta toivoa sopii, että siitä tulisi lisänäytös viimeiselle festarisunnuntaille. Sanotaanko nyt näin, että sen jälkeen kun näin Saarisen tanssivan Hunt-soolonsa Kansallisteatterin lavalla, on kaikki häneen liittyvä herättänyt mielenkiintoni.

westwood_06.jpg

Westwood: Punk, Icon, Activist

Lorna Tuckerin ohjaama dokumentti seuraa yhtälailla kiistellyn ja ihaillun, muotimaailman une enfant terribleksikin kutsutun Vivienne Westwoodin elämää neljän vuoden ajan. Westwood ei arkaile haastaa eikä ottaa kantaa ja toimii aktiivisesti myös ympäristöliikkeessä ja Greenpeacen tukijana.

Ja viimeisenä, kauan odottamani dokumentti Alexander McQueenista eli McQueen, jonka traileri puhukoon puolestaan.

Tutustu tämän vuoden ohjelmistoon kokonaisuudessaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s