Espoo Ciné avaa kulttuurikesän laadukkaalla elokuvatarjonnallaan

Muistan monet Espoo Cinén siivittämät syksyt, jolloin illat ovat olleet jo kirpeitä ja lähestyvä syksy nurkan takana. Iloitsenkin siitä, että voin nyt toukokuussa matkustaa Ciné-bussilla ja nauttia muutenkin tunnelmallisesta Tapiolan seudusta sen herätessä kesään! Uusi ajankohta 4.-13.5. on perusteltu ja mielekäs elokuun alun ollessa muutenkin kulttuurintäyteinen.

Espoo Cinén ohjelmisto on jälleen kerran niin laadukas, monipuolinen ja mielenkiintoinen, että sitä läpi käydessä ehtii iskeä jo pieni hätä. Poimin tähän omia suosikkejani mutta suosittelen jokaista festivaalista kiinnostunutta käymään ohjelmiston huolellisesti ja ennakkoluulottomasti läpi. Olen itse löytänyt todellisia helmiä niistäkin teemoista, jotka eivät aluksi herättäneet suurinta mielenkiintoani.

Toivotan innostavaa, uusia näkökulmia ja ajatuksia herätteleviä elokuva-elämyksiä juuri sinulle!

 

barrage 003

Barrage kuvaa kolmen sukupolven äitien ja tyttärien, välisiä jännitteitä kirpeällä, tarkalla ja vivahteikkaalla otteella. Suurennuslasin alle joutuvat kysymykset niin vastuusta, äitiydestä kuin elämänvalinnoistakin. Espoo Cinéen voi kyllä jälleen luottaa, mitä tulee Isabelle Huppertin uusien elokuvien näkemiseen, sillä ohjelmistossa ovat myös queer-tematiikkaa sivuava Reinventing Martin sekä särmikäs Eva.

 

Euphoria 001

Euphoriaa olen odottanut siitä asti kun näin sen trailerin noin puoli vuotta sitten. Eva Green, Charlotte Rampling ja Alicia Vikander samassa elokuvassa! Totta se on. Tapahtumapaikkana on luksuskylpylä, jonne parantumattomasti sairaat tulevat odottamaan väistämättä lähestyvää kuolemaa.  Euphoria lähestyy latautuneita kysymyksiä herkkyydellä ja avoimesti. Green ja Vikander koskettavat roolityöt toisiinsa lähentyvinä sisaruksina jäävät mieleen.

 

mary-shelley-004.jpg

Mary Shelley tuo valkokankaalle aikoinaan sukupuolensa vuoksi syrjityn, Frankensteinin tarinan takana olleen Mary Shelleyn. Elle Fanning sädehtii pääosassa tässä visuaalisestikin ihastuttavassa, feministisessä elämänkertaelokuvassa, joka kuvaa niin ihmissuhteiden monimuotoisuutta kuin luovaa työskentelyä sen iloineen ja haasteineen. Mary Shelley teatterilevitykseen, kiitos!

 

Seventeen 03 © Editions Salzgeber

Seventeenin tapahtumapaikkana on itävaltalainen sisäoppilaitos. Pinnan alla kuohuu,  sillä vahvat tunteet ja toiveet ovat läsnä jokaisessa 17-vuotiaan Paulan (ihana Elisabeth Wabitsch) elämän päivässä. Teini-ikää taidolla kuvaavat elokuvat ovat sydäntäni lähellä ja kun mukana on muutakin kuin heteronormatiivista kerrontaa, innostun välittömästi. Monja Artin esikoisohjaus on autenttinen ja elämänmakuinen kuvaus ajasta, jolloin kaikki on vielä uutta ja edessä.

 

Summer 1993 4

Summer 1933 vie kesään ja lapsuuteen. Laia Artigas näyttelee 6-vuotiasta Fridaa, jonka äiti on juuri kuollut. Frida päätyy maaseudulle sukulaistensa luo, jotka yrittävät parhaansa mukaan tukea ja ymmärtää surevaa ja hetkittäin ennakoimatontakin lapsenmieltä. Esikoisohjaaja Carla Simón on luonut voimakkaan ja melankolisen herkän draaman, jota voisi hyvin suositella eri-ikäisille katsojille.

 

Thelma 009

Thelmassa Oslon yliopistossa opintonsa aloittanut Thelma on uuden äärellä, vaikka uskonnollinen lapsuudenkoti ja ylihuolehtivat vanhemmat vaikuttavat yhä paljon hänen elämäänsä. Thelma viehättyy yliopistolla tapaamastaan Anjasta, hapuilee rajojaan ja itseään. Joachim Trierin ohjausteos pitää otteessaan yhdistelemällä elementtejä niin fantasiasta kuin arkirealismistakin. Visuaalisesti hyytävän kaunis elokuva sukeltaa syvälle alitajuntaan.

 

55 Steps 003

55 Steps on tositapahtumiin perustuva elokuva psyykkisesti sairaasta Eleanorista (Helena Bonham Carter) ja hänen asianajajastaan, Eleanorin itsemääräämisoikeuden puolesta taistelevasta Coletesta (Hilary Swank). 55 Steps kuvaa ystävyyttä, mielenterveyttä sekä sen haasteita näkökulmista, joita soisi näkyvän valkokankaalla useamminkin.

 

Tutustu Espoo Cinén ohjelmistoon!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s