Season Film Festival tuo kevään ja uudet elokuvahelmet kaupunkiin

Jo kuudetta kertaa järjestettävä Season Film Festival on varma merkki keväästä ja lähestyvästä kesästä. Olen ollut festivaalilla monta vuotta vapaaehtoisena, niin lipunmyyntitiskillä kuin katalogeja ja julisteitakin jakamassa ja todennut, että tätä festivaalia pyöritetään todellakin suurella sydämellä ja lämmöllä!

Season Film Festival on kuin R&A:n ja Espoo Cinén pikkusisarus, joka ihastuttaa korkealaatuisella, värikkäällä ja monipuolisella ohjelmistollaan. Kun yli viikon mittaisten elokuvafestivaalien kohdalla ehtii toisinaan iskeä jo runsaudenpula, Season mahdollistaa muutaman päivän intensiivisen elokuvahurmoksen ja myös tilaisuuden nähdä ennakkoon kevään kiinnostavimpia elokuvia.

Poimin tämän vuoden ohjelmistosta omia suosikkeja, joista Madamoiselle Paris (artikkelikuvassa) on mahdollista nähdä myös elokuvateattereissa 13. huhtikuuta alkaen.

season_mademoiselleparadis2_5aa8cce88c1c4

Madamoiselle Paradis lumoaa visuaalisuudellaan ja tarinankerronnallaan. Elokuvan keskiössä on sokeutumassa oleva, vasta 18-vuotias keisarinnan kummintytär Maria Theresia von Paradis (Maria Dragus), jonka tämän isä vie parantumisen toivossa henkiparantaja luo. Barbara Albertin kuvaus maalaa vaikuttavan ja koskettavan kuvan tästä miehisen historiankirjoituksen unohtamasta klassisen musiikin ihmelapsesta, jolle Mozartinkin kerrotaan säveltäneen 18 sinfoniansa.

 

season_jupitersmoon_1

Jupiter’s moon on ansiokkaan White God -elokuvan takana olleen unkarilaisen Kornél Mundruczón uusi ohjaustyö. Liikkeelle lähdetään lähellä Euroopan rajaa, missä sadat paremman tulevaisuuden perässä kotimaistaan lähteneet pakolaiset purkautuvat salakuljettajien autoista. Heidän joukossaan oleva syyrialainen Aryan Dashni (Zsombor Jéger) päätyy korruptoituneen kirurgin suojatiksi ja sen myötä terroristi-epäillyksi. Jupiter’s moon ei pelkää tarttua poliittisesti ja sosiaalisesti ajankohtaisiin teemoihin.

 

vikn_still_06-e1522077554343.jpg

Violently in love käsittelee parisuhdeväkivaltaa dokumentaarisen monisyisellä ja aihettaan kunnioittavalla otteella. Kameran takainen katse on ohjaaja Christina Rosendahlin ja kohteena Kööpenhaminassa sijaitseva kriisikeskus Danner. Millaista on työskennellä apua hakevien parissa, miten olla läsnä ja vastavuoroinen niin sosiaalityöntekijänä kuin vapaaehtoisenakin? Ei ole kulttuuria eikä yhteiskuntaa, jota tämä aihe ei koskettaisi.

 

season_gracejones_kopio

Grace Jones: Bloodlight and Bami vie performatiivisen popin ja rockin elävän kuningattaren, Grace Jonesin valtakuntaan. Sophie Fiennesin ohjaama dokumentti ei ole perinteisimmästä päästä mutta ei ole itse Joneskaan. Jos arvostat tinkimätöntä omaleimaisuutta, luovaa työmoraalia ja taiteen hurjanherkkää vimmaa, anna tämän kaksituntisen villitä ja inspiroida sinua!

 

Agatha A. Nitecka

Daphne etsii yhä itseään, välittämättä iästään tai ympäristönsä ennakkoluuloista. Peter Mackie Burnsin ohjaama, brittiläisen rempseä elokuva antaa mahdollisuuden kurkistaa kolmikymppisen päähenkilönsä arkeen, joka uhmaa yhteiskunnan normeja ja sitä niin kutsuttua vastuullista aikuisuutta. Pääosassa loistaa karheanihana Emily Beecham.

 

IMG_1969.tif

Professor Marston and the Wonder Women valottaa ikonisen Wonder Womanin historiaa sen luojan, psykologi William Moulton Marston (Luke Evans) ja hänen rakastajattariensa Elizabeth Marstonin (Rebecca Hall) ja Olive Byrnen (Bella Heathcote) elämänkuvauksen kautta. Feministisen raikas elokuva käsittelee polyamoriaa, sadomasokismia ja ihmissuhteiden monitahoisuutta niin vivahteikkaasti ja viisaudella, ettei ohjaaja Angela Robinsonia voi kuin kiittää.

 
Tutustu ohjelmistoon Season Film Festivalin sivuilla!

Lisätietoa lipunmyynnistä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s