Matkavinkkejä Tukholmaan – Hornstull ihastuttaa tunnelmallaan ja Fotografiska visuaalisuudellaan!

Seikkailimme tyttöystäväni kanssa Tukholmassa ja viihdyimme niin ihanassa Fotografiskassa kuin tunnelmallisessa Hornstullin kaupunginosassakin. En ole aiemmin käynyt Hornstullissa, mikä hieman ihmetyttääkin, sillä olen kuitenkin käynyt Tukholmassa kymmeniä kertoja ja viipynyt välillä maissa useammankin päivän.

Hornstull on todellakin vierailun arvoinen! Sinne on myös helppo poiketa päiväristeilyn aikana, sillä alue sijaitsee läntisessä Södermalmissa ja on kävelymatkan päässä Viking Linen satamasta.

Valokuvataiteelle omistettu Fotografiska sijaitsee myös lähellä satamaa, joten käyn siellä lähes aina päiväristeilyjen yhteydessä. Museon näyttelyt ihastuttavat monipuolisuudellaan ja ajankohtaisuudellaan. Kannattaa tutustua myös sisäänkäynnin yhteydessä sijaitsevaan museokauppaan!

img_0849

img_0850

img_0852

Fotografiskan yläkerrassa sijaitsevassa kahvila-ravintolassa suosittelen poikkeamaan ennen keskipäivää, jos kaipaa rauhoittavaa istuskelua ennen kaupungin vilinään suuntaamista. Tunnelma on rento ja välitön, asiakaspalvelu ensiluokkaista!

Valikoimissa on niin juomia, aamiaistuotteita, lounasta kuin viikonloppubrunssiakin. Ikkunoista aukeaa viehättävä näkymä kohti merta ja vastarannalla siintävää Gröna Lundia!

img_0855

img_0854

img_0856

Fotografiskan jälkeen jatkoimme matkaa kohti Hornstullia…

img_0857

img_0859

img_0858

The Tea Centren viehättävä teekauppa löytyi osoitteesta Hornsgatan 46! Itselleni puodista tuli mieleen paljon helsinkiläinen The Ounce. Sisustus on ihastuttava lukuisine yksityiskohtineen ja paikka on käymisen arvoinen jo huumaavan tuoksunsa vuoksi!

img_0861

img_0862

img_0863

Lounaalla kävimme pienessä ja kotoisassa Restaurang Thongwisetissa (Hornsgatan85), josta saa myös vegaanista thaimaalaista ruokaa. Annokset olivat todella maittavat ja ihanan raikkaat!

img_0864

Vierailu Beyond Retrossa on myös minulle erottamaton osa Tukholmaa, joten suuntasimme lounaan jälkeen Brännkyrgatan 82:n liikkeeseen, jonne oli helppo löytää Hornsgatanilta.

Viihdyn Beyond Retroissa tunnelman ja visuaalisuuden vuoksi mutta harvemmin ostan mitään liikkeiden kalliiden hintojen vuoksi. Toisaalta ajattelen, että laadukkaaseen vintageen on viisasta satsata, jos vain on varaa ja intoa. Beyond Retron tyylisiä vaatteita löytää hyvällä tuurilla (ja kärsivyydellä) myös kirppareilta.

img_0869

img_0865

Luksuslakuista tunnetun Lakrids:in kivijalkaliike (Hornsgatan 45) oli minulle herkkunassuna mieluisa löytö. Teinkin sanattoman yhteisymmärryksen vallassa sopimuksen erään puodissa pyörivän lapsen kanssa poiketa maistelupisteillä useammin kuin näin itsensä hillitsemään kykenevälle aikuiselle on suotavaa. Kiitän siis tyylikkään visuaalisuuden lisäksi Lakrids:ia myös suotuisan sokeritasapainoni ylläpitämisestä.

img_0870

img_0871

img_0872

Ennen kotimatkaa oli ilo hyvästellä Fotografiska ja siirtyä laivalle pohtimaan, miltä mahtaisi maistua antavan tasapainoinen ja marjaisan pehmeä viini.

img_0873

img_0868

—–

Tutustu Fotografiskan tämänhetkisiin näyttelyihin!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s