Kahdeksan tärppiä tänään alkavaan DocPointiin

Myönnän nyt aluksi, että katson dokumentteja aivan liian vähän. Tämän vuoden DocPointin (29.1. – 4.2.) ohjelmistoa läpikäydessä löysin kuitenkin valtavasti mielenkiintoisia dokumentteja, joista valikoin tähän kahdeksan. Ne yritän ainakin itse päästä katsomaan!

a_library

Ex Libris – The New York Public Library

Ex Libris sukeltaa syvälle New Yorkin Public Library -kirjastojen arkeen ja juhlaan, niin työntekijöiden kuin kävijöidenkin näkökulmista.

akuva1

A Woman Captured

Rakenteet, jotka saattavat viedä yksilön orjuuden kaltaiseen elämäntilanteeseen, elävät yhä osana Unkarilaista yhteiskuntaa.

a_Childhood_03

Childhood

Norjalaisessa päiväkodissa iloitaan, ihmetellään ja tehdään itse keppihevosia. Childhood on hyvä muistutus siitä, että sydämellinen ja sensitiivinen varhaiskasvatus on jokaisen lapsen ihmisoikeus.

a_murakami

Dreaming Murakami

Jättiläissammakko seikkailee Haruki Murakamin kirjojen parissa kiehtovaa kääntäjäntyötään tehneen Mette Holmin rinnalla niin Japanissa kuin Tanskassakin.

a_Queercore_01

Queercore: How to Punk a Revolution

Queer-positiiviset asenteet ja arvomaailma eivät suinkaan ole olleet itsestäänselvyys 1980-luvun punk-liikkeelle mutta onneksi queercore yhdisti diy-meiningillä punkin anarkismin sateenkaarien väreihin!

a_silvana

SILVANA

Silvana Imam on ruotsalainen rap-artisti, queer-ikoni ja feministinen yhteisuntakritikko, jonka musiikki ja olemassaolo ovat tehneet elämästäni monin tavoin toiveikkaampaa ja onnellisempaa.

a_Step_filmstill1

Step

Baltimore Leadership School for Young Women -koulusta kertova Step tarkastelee niin suureen steppikilpailuun valmistuvaa step-ryhmän intoa ja jännitteitä kuin heitä ympäröiviä yhteiskunnallisia kysymyksiä kuten rasismia ja Black Lives Matter-liikettä.

a_we-are-humanity-still-7-300dpi-16x10.jpg

We Are Humanity

Jarawat ovat Intian valtamerellä Andamaanien saaristossa eristyksissä elävä heimo, jota uhkaavaa kulttuurillista kansanmurhaa dokumentti myös valaisee.

Tutustu koko ohjelmistoon!

Toivon jokaisella antoisaa ja elämyksellistä DocPointtia!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s