Salt Cityn suolahoidot auttavat voimaan hyvin

Helsingin Punavuoressa, Pursimiehenkadulla sijaitsee viihtyisä ja kotoisa Salt City, jonka hoidoista kiinnostuin kohdallani harvinaisen pitkittyneen ylähengitysinfektion vuoksi. Oltuani jo kolmatta viikkoa vaihtelevasti puolikuntoinen ja pienessä lämmössä, aloin kaivata konkreettista helpotusta ja apua oireisiini. Sattuikin onnekkaasti, sillä huomasin facebook-kaverini Ihanasti Sopiva -blogin Nooran hehkuttaneen Salt Cityä! Olin kuullut suolahoidoista aiemminkin ja hetki tuntui oikealta perehtyä niihin syvällisemmin.

Mistä on siis kyse ja kenelle suolahoitoa voi suositella? Suolahoitoja on käytetty jo keski-ajalta niin ihovaivoihin kuin nykyisin itäisessä Euroopassa hengityselinsairauksien hoitoon. Tallinnassa ne ovat erityisen suosittuja ja niitä määrä usein lääkärikin.

img_9858

Suolahoito on luonnonmukainen hoitomenetelmä. Hoidettava istuu seiniltään suolalla vuoratussa huoneessa, jonne sumutetaan suolageneraattorin avulla kuivaa ja puhdistettua hyvin hienojakoista suolapölyä. Suolan hoitava vaikutus pääsee hengitettävän ilman kautta syvälle keuhkoihin. Suolalla on myös antiseptinen ja kosteuttava vaikutus, mistä on apua iho-ongelmiin.

Suolahoitoa voi suositella avuksi seuraaviin:

Hengitysteiden tulehdukset
* toistuvat virusinfektiot
* nuha ja yskä
* poski- ja nenäontelon tulehdukset
* keuhkoputken tulehdus
* astma
* korvatulehdus

Allergian tai huonon ilman laadun aiheuttamat vaivat
* allerginen nuha (eläinpöly, heinät)
* katupölyn ja ilman saasteiden aiheuttamat oireet
* huonon sisäilman aiheuttamat oireet (home- ym. pölyaltistukset)
* tupakoinnista vieroittuvat ja tupakoitsijat

Ihosairaudet
* atooppinen iho
* psoriasis
* ihottumat ja akne

(lista poimittu Salt Cityn nettisivuilta!)

img_9862

Itse koin suolahoidon todella miellyttäväksi ja sain siitä myös apua. Huoneessa istuskelu rentoutti tapahtumarikkaan päivän jälkeen ja paljaat varpaat oli ihana upottaa pehmeänviileään suolaan. Ennen hoitoa mietin, mahtaako 40 minuutin aika tuntua pitkältä mutta lopulta en edes lukenut mukaani ottamaa kirjaa.

Hoidon jälkeen olo oli levännyt ja hengittäminen helppoa. Olotila muistutti paljon sitä kirkkautta, jonka olen kokenut astanga-joogan jälkeen! Tuntui, kuin olisin saanut uudet keuhkot ja hengittäminen oli vaivatonta ja voimauttavaa.  Nukuin myös seuraavana yönä harvinaisen hyvin. Suureksi ilokseni kipeyteni alkoi myös helpottaa seuraavien päivien aikana!

Erityisen kiitoksen tahtoisin antaa ystävälliselle ja aurinkoisen lempeälle asiakaspalvelulle! Salt Cityn tilat ovat myös viihtyisästi ja kauniisti sisustetut ja sinne oli helppo löytää.

img_9860

Suolahoidon etuna on myös sen edullinen hinta, sillä aikuisen yksi hoitokerta maksaa 24 euroa. Allergia- ja astmaliiton jäsenet saavat 10% alennuksen normaalihintaisista hoidoista ja lapsille hinnat ovat normaalihinnasta alennetut.

Kysyin myös Nooran kokemuksia suolahuoneesta ja tahdon jakaa nekin kanssanne:

”Salt City toi ilon ja valon harmaaseen sunnuntaipäivääni. Oloni oli hieman tukkoinen, kun menimme sisään. Ensimmäiseksi meidät vastaanotettiin teellä ja lempeydellä. Pian astuimme sisään vaaleaan huoneeseen täynnä suolaa. Istuimme ja rupattelimme – kiireettömästi ja ilman virikkeitä – ja aika meni kuin siivillä. Poistuimme Salt Citystä rentoutuneita ja kotimatkalla huomasin, kuinka on paljon helpompi hengittää. Suunnittelen jo työtiimini viemistä Salt Cityyn rentoutumaan ja voimaan hyvin. Myös omat lapset aion ottaa joku kerta mukaan, lelujakin löytyy.” – Ihanasti Sopiva-blogin Noora

 

Suosittelen tutustumaan Salt Cityn kotisivuihin ja facebook-sivuun!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s