Eva W on vauhdikas ja humoristinen näytelmä Eva Wahlströmin elämästä

Kävin Musiikkiteatteri Kapsäkissä katsomassa vauhdikkaan ja mukaansatempaavan Eva W-näytelmän. Kokemus oli minulle sivuunhyppy omalta mukavuusalueeltani, sillä en ole aiemmin tutustunut urheilua tai urheilijoita näin suoraan ja omaelämänkerrallisesti käsitteleviin teoksiin.

img_8467-1

Eva W on kokonaisuutena dynaaminen ja samalla rento. Tommi Lindellin näytelmää varten säveltämät ja Jari Järvelän sanoittamat laulut siivittävät lähes kaksituntista näytelmää eteenpäin eikä katsojalle juuri tylsiä hetkiä tarjoilla!

Lavastus pukukaappiseinineen ja esiin vedettävine sohvineen on kekseliäs tosin pientä vaihtelua siihen olisin kaivannut.

Eriikka Väliahteen roolityö Evana on energisoiva ja intensiivinen, eikä muissakaan näyttelijöissä (Netta Laurenne ja Ilkka Merivaara) juuri moitittavaa ole. Lava on liikkeessä ja elävä, dialogi kohdillaan.

Suosittelen näytelmää myös heille, joita ei urheilu muuten innosta! Dramaturgiassa on myös vahva feministinen vire mikä tulee esiin niin Evan asenteessa kuin hänen urheilu-uransa ja arjensa kuvauksessakin.

Pohdin Evan inspiroimana paljon sitä, mikä ihmistä voimauttaa ja kannattelee kohti unelmia. Päätinkin listata seitsemän asiaa, jotka hienosti nousivat esiin myös näytelmän toteutuksessa.

Mitä Eva W voi opettaa meille unelmista ja niiden tavoittelusta?

1. Jokainen kaipaa rauhoittavaa ja toisinaan myös itse keskittymisen ja työskentelyn mahdollistavaa yksinoloa mutta myös kannustavalla viiteryhmällä ja rakentavalla kritiikillä on aikansa ja paikkansa. Evan nousua kohti menestystä tukivat niin myötäelävä kumppani kuin taidokas valmentajakin.

2. Jos matka kohti unelmaa on kuin verenmaku suussa tarpomista pimeässä metsässä, kannattaa pohtia onko unelmakaan kaiken työn ja tavoittelun arvoinen. Tie kohti unelmia ei ole kuopaton eikä suora mutta itse matkallaolokin on merkityksellistä. Jos se on hauskaa, opettavaista ja antoisaa jo itsessään, energiaa jää ihan eri tavoin vaikeiden ja haastavienkin hetkien kohtaamiseen.

3. Ehdottomuus ei ole hyväksi. Eva kävi läpi ajan, jolloin yksi sokeripalakin vaikutti uhkaavalta ja kaikessa oli kyse kurista ja kontrollista. Ei näin!

4. Unelmiaan on tärkeä suojella. Kaikkea ei tarvitse jakaa kaikkialla ja matkalla tulee herkkiä vaiheita, jolloin ajatuksistaan ja murheistaankin on hyvä avautua vain luotettavimmille ja läheisimmille ihmisille.

5. Unelman varaan ei kannata rakentaa koko elämäänsä. Kuten Evan viisas valmentaja tokaisi, on olemassa paljon voittajia joilla on onneton siviilielämä eikä tavoitteiden ja unelmien saavuttaminen ole avain ikuiseen onneen.

6. Unelmat vaativat paljon työtä, aikaa ja sinnikkyyttä. Eva harjoitteli valtavasti, ei lannistunut vastoinkäymisten äärellä ja vaali positiivista asennettaan.

7. ”Valmennussuhde jatkuu niin kauan kuin on naurua”, totesi Evan valmentaja. Hupsuudessa, huumorissa ja hassuttelussa on taikaa!

Eva W -työryhmä:
Ohjaus: Lotta Kuusisto
Sävellys: Tommi Lindell
Käsikirjoitus: Jari Järvelä
Valo- ja videosuunnittelu, lavastus, puvustus: Ville Virtanen
Näyttelijät: Eriikka Väliahde (pääosassa Evana), Netta Laurenne, Ilkka Merivaara
Bändi: Tommi Lindell (kosketinsoittimet), Jaakko Suonio (kitara), Pekka Rajamäki (basso), Oskari Lehtonen (rummut)

Tutustu näytelmään Kapsäkin sivuillta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s