Kohti tuntematonta, enää yksi päivä Flow’hun!

Koska minulla on ollut tänä kesänä harvinaisen paljon aikaa ja olen aiemmin liikkunut Flow:ssa lähinnä ennalta tuntemieni suosikkieni keikoilla, päätin käydä läpi tämän vuoden ohjelmiston kerrankin huolella ja ajatuksella.

Esittelenkin tässä yhdeksän esiintyjää, joita en ole aiemmin kuunnellut ja jotka ovat näin ollen minulle uusia tuttavuuksia. Mainitsen myös erään minulle rakkaan London Grammarin, jonka uskon olevan Suomessa toistaiseksi tuntemattomampi ja sen vuoksi maininnan arvoinen.

Ilahduttavaa, kuinka laaja Flown ohjelmisto on! Oikeastaan lähes kaikki artistit ovat sellaisia, joiden keikalla uskoisin viihtyväni.

London Grammar
Perjantai 11.8 00:00 – Lapin Kulta Red Arena

London Grammaria olen kuunnellut jo yli vuoden ja olen yhä kiitollinen ystävälleni Annalle, joka suositteli aikoinaan yhtyettä minulle. Hannah Reid’in ääni on kauneimpia koskaan kuulemiani ja livenä vielä kauniimpi kuin levyllä.

 

Yllätyksekseni tajusin, että olen tiennyt Aphex Twinin nimeltä varmaankin yli kymmenen vuotta mutten ole koskaan kuunnellut hänen musiikkiaan. Ääniaaltoja ja kipinöitä, jotka saavat kuudennenkin aistin säkenöimään ja hehkumaan.

 

Ibibio Sound Machine  (UK)
Perjantai Bright Balloon 360° Stage 23.00

En ole koskaan selviytynyt yleensä aivan täynnä olevalle Bright Balloon 360° Stagelle, joten olisikohan nyt sen aika. Voisin vaikka tällä kertaa jättää impulsiivisuuskeksit jonottamatta ja ostamatta, olla niin sanotusti ajoissa paikalla. Tämä tanssittava ihanuus olisi varmasti sen arvoista!

 

SØS Gunver Ryberg (DK)
Lauantai 12.8 21:00 – Backyard
Sunnuntai 13.8 18:45 – Voimala

Kävin läpi monia Flow:ssa soittavia DJ:eitä ja  SØS Gunver Rybergin setti oli niin maagisella tavalla orgaaninen, että päädyin kuuntelemaan sen kokonaan eräänä kesäisenä yönä. Jos aurinkokuntamme ja etenkin sen kallioiden, kivien ja mineraalien äänimaailman voisi vangita, kuulostaisi se ehkä hieman tältä.

 

Midori Takada (JP)
Launtai 12.8 15:00 – The Other Sound

Tästä tulee samalla jotenkin hermostunut ja kuitenkin rauhoittunut olo. Mielenkiintoista. Aika on varhainen mutta tämä voisi olla ainutlaatuinen ja taianomainen kokemus.

 

The Holy (FI)
Lauantai 12.8 16:00 – Zalando Black Tent

Upea musiikkivideo! Tästä tulee mieleen jokin mitä olen kuunnellut noin kaksikymppisenä en nyt millään saa päähäni mikä. Nostalginen olo kuitenkin, kiitos siitä. Hienoa, että Suomessa tehdään tällaistakin musiikkia.

 

Jenny Hval (NO)
Sunnuntai 13.8 19:00 – Zalando Black Tent

Kiehtovaa ja hieman uhkaavaa, pidän siitä. Visuaalit ovat myös kohdallaan.

 

Linnea Olsson (SE)
Sunnuntai 13.8 19:00 – Bright Balloon 360° Stage

Innostuin aiemmin tällä viikolla kuuntelemaan Linnean tuotannon kokonaan. Hän kuulostaa paikoin hämmentävän paljon Agbes Obelilta, mistä en tosin pahastu. Voisin kuvitella tällaisen musiikin sopivan täydellisesti Bright Balloon 360° Stagelle ja saattaakin olla, että Linnea vie kohdallani voiton Jenny Hvalista.

 

Moderat (DE)
Sunnuntai 13.8 23:00 – Lapin Kulta Red Arena

Olin Flow:ssa talkootöissä aluevisualisoinnissa (käytännössä kokosimme huonekaluja ja kannoimme erinäisiä asioita paikasta toiseen) ja eräs mukava talkoolainen suositteli minulle Moderatia. Kiitos hänelle!

Toivotan kaikille Flow’hun menijöille ihanaa ja elämyksellistä festariviikonloppua!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s