Ne ihanat korkokengät ja muita huomioita Atomic Blonde -elokuvasta

Poikkean nyt hieman tavanomaisesta linjastani koska en ole kovinkaan analyyttisella tuulella tänään ja koko aamupäivän jatkunut kaatosade on vienyt loputkin keskittymisestäni. Tässä siis kuusi syytä siihen, miksi Charlize Theron on niin ihana tänään ensi-iltansa saavassa Atomic Blondessa.

IMDb kuvaa elokuvaa seuraavasti: ”An undercover MI6 agent is sent to Berlin during the Cold War to investigate the murder of a fellow agent and recover a missing list of double agents.”

Itse taisin keskittyä vähän muihin asioihin kuten siihen, että…

1. Charlize on tehnyt suurimman osan elokuvan toimintakohtauksista itse.

En yleensä ole erityisen kiinnostunut toimintaelokuvista, mutta Atomic Blonden kohtaukset ovat visuaalisuudessaan, fyysisyydessään ja taidokkuudessaan niin hienoja, että ne muistuttavat lähinnä eräänlaista groteskia tanssia. Epärealistisiahan kohtaukset paikoin ovat mutta tarinan perustuessa Anthony Johnstonin ja Sam Hartin sarjakuvaromaaniin The Coldest City, annan sen anteeksi ja olen vain mielissäni korkokengissään pahiksia mätkivästä Lorrainesta.

2. Lorrainen ja Delphinen yhteiset kohtaukset

Charlize on kommentoinut Lorrainen rakkaussuhdetta elokuvassa esiintyvään Delphineen (Sofia Boutella):

“I just loved it. For so many reasons: My frustration of how that community is represented in cinema, or lack thereof. And also, it made perfect sense.”

Makes sense minullekin.

3. Charlizen läsnäolo saa minut tuntemaan kuuluvani kohderyhmään

En koe Lorrainen kuvauksen olevan erityisen male gaze-orientoitunutta eikä minulle tule Lorrainesta ja Delphinestä samalla tavoin vieraantunutta ja epämukavaakin oloa kuten vastaavista asetelmista on joskus aiemmin tullut. Tästä voi toki olla montaakin mieltä. Uskon hyvien fiiliksieni johtuvan osittain myös syystä neljä…

4. Charlize on feministi

…. ja jotenkin se tihkuu myös Atomic Blondesta, en osaa tarkemmin eritellä miten, sillä kyse on kohdallani niin intuitiivisesta kokemuksesta. Lorraine on myös elokuvan karhein ja moniulotteisin hahmo hänen ympärillään pyörivien miesten jäädessä varsin yksiulotteisiksi, lähinnä kuin statisteiksi hänen karismalleen. Virkistävä asetelma toimintaelokuvassa.

“Girls need to know that being a feminist is a good thing. It doesn’t mean that you hate men. It means equal rights. If you’re doing the same job, you should be compensated and treated in the same way.”

5. Loirrainen pukeutumistyyli

En muista koskaan nähneeni näin dandya ja tyylikästä toimintasankaria! Voisin mielelläni asua Lorrainen vaatekaapissa.

6. Niin ja ne trailerissakin näkyvät korkokengät

137eff494452e579d65afbe74bd3783ac51a2d9bb755691dd65bddef7c82698e

Kengät ovat Saint Laurentin suunnittelemat ja saavat minulta viisi tähteä.

Totean vielä, että elokuvan soundtrack on ihan huippu (The Cure, Joy Division, Queen, Pulp, Bauhaus, Echo & the Bunnymen, Siouxie and the Banshees…!!) ja löytyy Spotifysta hakusanoilla ”Atomic Blonde soundtrack” tai tästä linkistä.

Atomic Blonde
Ensi-ilta: 4.8.2017
Kesto: 1h 55 min
Ikäraja: 16

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s