Levollisia unia ja elämyksellisiä hetkiä legendaarisessa Viru-hotellissa

Matkustimme viime viikonloppuna ystäväporukalla Tallinnaan, sillä halusimme kokea ensimmäistä kertaa Baltic Priden ja tutustua myös aiempaa enemmän tallinnalaiseen kulttuuriin. Itse olen käynyt Tallinnassa jo monesti, mutta täytyy sanoa, että jokaisella vierailukerralla kaupungista avautuu uudenlaisia elämyksiä ja kauneutta.

hotellihuone7

Yövyimme aivan keskustassa Sokos Hotel Virussa, joka oli kaikin puolin positiivinen kokemus. Hotellilta oli helppoa ja nopeaa kävellä kaikkialle, joten meidän ei tarvinnut säätää julkisen liikenteen kanssa.

Virussa on hurjat 516 huonetta ja sen lisäksi ravintoloita, kampaamo ja viihde- ja virkistyspalveluita. Hotellin yhteydessä sijaitsee hyvin monipuolinen ja esteettisesti ihastuttava Viru Keskus -ostoskeskus, josta löytyy myös suuri ja kattava ruokakauppa.

Legendaarinen Viru-hotelli on alunperin avattu vuonna 1972, jolloin sen omisti venäläinen matkailutoimisto Intourist. Olikin kiehtovaa kuulla hauskoja anekdootteja ja faktatietoa hotellin historiasta KGB-museokierroksella, mistä bloggaan erikseen vähän myöhemmin!

Meillä oli ilo yöpyä yhdessä Virun Suomi 100 -juhlahuoneista. Kahdeksannessatoista kerroksessa sijainnut hotellihuoneemme oli teemaltaan tuhannen järven maa. Huoneen seinille oli koottu vuodenaikojen mukaan vaihtuvia Vuoden 2015 luontokuva -näyttelyn taidevalokuvia. Hotellilla levätessä oli rentouttavaa ihastella kauniita valokuvia ja selailla huoneesta myös löytyvää luontovalokuvakirjaa.

hotellihuone4

hotellihuone7

Kaikki Suomi 100 -teemahuoneet sijaitsevat hotellin 18. kerroksessa. Vierailimme myös hotellin tiedottajan kanssa jääkiekkoteemaisessa ja Fingerpori-teemaisessa huoneessa, jonka uskoisin hymyilyttävän kyseisen sarjakuvan ystäviä. Suomi 100 -teemahuoneilla Viru on tahtonut juhlistaa Suomen ja Viron sukulaiskansalaisuutta. Huoneet on teemoitettu diplomatian, urheilun, musiikin, kulttuurin, viihteen, huumorin, luonnon, talouden, matkailun ja tasa-arvon mukaisiksi.

Tasa-arvosta on hyvä esimerkki Tom of Finland -teemainen huone, arkkitehtuurista taasen suomalaisen Eliel Saarisen visioimaa, toteutumatta jäänyttä Suur-Tallinna-hanketta esittelevä kuuluisat arkkitehdit -teemahuone. En ole itse aiemmin kohdannut vastaavaa teemahuonehotellia, joten se oli kokemuksena virkistävä.

hotellihuone1

Virussa oli helppo asioida, sillä kaikki tieto nettisivuja myöten on saatavilla myös suomeksi. Olimme kaikin puolin hyvin tyytyväisiä hotelliin ja huoneesemme, joka oli viihtyisä ja kompaktista koostaan huolimatta avaran tuntuinen. Huoneestamme löytyi vedenkeitin ja eri teelaatuja sekä saimme joka aamu virkistykseksemme uudet vesipullot. Minijääkaapista löytyi niin suklaata, pähkinöitä, virkistysjuomia kuin alkoholijuomiakin edulliseen hintaan.

Pidin itse herkkäunisena erityisesti siitä, että huoneen sai yöksi pimennettyä tehokkaasti verhoilla. Nukuimme tyttöystäväni kanssa huoneessa makeasti ja syvästi. Näin helteellä ilahdutti myös se, että huoneen lämpöä saattoi itse säätää mieluisakseen, ja lämmön säätäminen oli itseni kaltaiselle tohelollekin riittävän yksinkertaista ja helppoa.

hotellihuone2

hotellihuone6

hotellihuone5

Viru on ensimmäinen Tallinnan rakennettu pilvenpiirtäjä. Se oli myös itselleni korkein hotelli, jossa olen koskaan yöpynyt.  Näkymät huoneesta olivat päivisin huikeat, mutta yöllä vieläkin upeammat. Kahdeksannessatoista kerroksessa tuntui siltä, kuin olisi yöpynyt ja lepäillyt taivaalla!

hotellihuone8

Olen herkullisten pöperöiden suuri ystävä, joten olin luonnollisesti innoissani aamupalasta, jota tarjoiltiin tunnelmallisessa ja tilavassa Merineitsi-ravintolassa, hotellin toisessa kerroksessa. Kattaus oli monipuolinen ja värikäs, ja uskoisin, että myös erityisruokavalioille antoisa, sillä itsekin sain kasvissyöjänä koottua sen antimista varsin täyttävän ja terveellisen aamiaisen.

Menimme lauantai-aamuna aamiaiselle ilmeisen suosittuun aikaan kymmeneltä, koska kooltaan suuri Merineitsi oli silloin aivan täynnä ja myös itselleni vähän turhan hälyisä. Asiasta viisastuneina viivytimme aamiaiselle lähtöämme sunnuntaina puolella tunnilla, ja saavuimme jo sangen rauhalliseen ympäristöön, jossa ehti runsaassa puolessa tunnissa herkutella kiirehtimättä. Aamiainen alkaa Merineitsissä viikonloppuisin seitsemältä ja loppuu vasta yhdentoista aikoihin, joten se on suotuisa monenlaisille herääjille ja seikkailijoille.

buffet3

buffet5

buffet1

buffet2

Suosittelen Viru-hotellia kaikille, jotka toivovat Tallinnassa yöpymiseltä helppoutta ja elämyksellisyyttä ja tahtovat panostaa hyvään ruokaan ja makeisiin yöuniin. Itselleni se oli kuin kultareunus muutenkin onnistuneen, tapahtumarikkaan ja aurinkoisen Tallinnan matkan ympärillä.

Valokuvat ovat omiani.

Elisa on blogannut Virun vieressä olevasta uudemmasta Solo Sokos Estoria -hotellista, joka on myös mainio vaihtoehto Tallinnaan matkaajille.

Saimme hotellihuoneet bloggaajayhteistyönä.

Osoite: Viru Väljak 4

Sokos Hotel Virun kotisivut

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s