Hidden Figures on eräs alkuvuoden valovoimaisimmista elokuvista

Hidden Figures -elokuvasta minulla on todellakin vain ylistävää sanottavaa, joten ajattelin listata tähän bloggaukseen kahdeksan syytä, miksi ihastuin tähän elokuvaan niin suuresti.

1. Tiedättekö sen tunteen kun jo elokuvan ensimmäisten kymmenen minuutin aikana sydänalaan leviää lämmin hehku ja vahva aavistus siitä, että seuraava parituntinen kuluu jonkin aivan erityislaatuisen ääressä? Sellainen olo minulle tuli tämän elokuvan pressinäytöksessä enkä pettynyt.

2. Hidden Figures perustuu tositapahtumiin. Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorythy Vaughn (Octavia Spencer) ja Mary Jackson (Janelle Monáe) ovat kaikki todellisia historian henkilöitä, joilla oli heidän työskennellessään 1960-luvulla NASA:lla merkittävä rooli avaruuden valloituksessa.

3. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat rotuerottelun aikaan, joka räikeällä rasismillaan ja syrjinnällään tuntuu herkästi tänä päivänä turhankin kaukaiselta. Hidden Figures kuitenkin havahduttaa ajankohtaisuudellaan ja autenttisuudellaan. Tämä kaikki on todellakin osa lähihistoriaamme. Kohtaukset, joissa Katherine juoksee pitkin NASA:n laitosaluetta etsien värillisten vessaa näyttävät jotain merkittävää siitä, mitä käsikirjoitus ei missään vaiheessa varsinaisesti alleviivaa tai saarnaa, vaikka mielestäni voisi sen hyvin tehdäkin. Vaikutelmat ovat kuitenkin voimakkaita ja koskettavia. Sanoma herättelee toivottavasti monenlaisia katsojia rasismin järjettömyyteen.

4. Hidden Figures on myös ilahduttavan feministinen! Katherine, Dorothy ja Mary ovat jokainen itseään kunnioittavia ja rohkeita hahmoja aikakautena, jolloin se  miesvaltaisella alalla työskentelevälle afroamerikkalaiselle naiselle on ollut kaikkea muuta kuin helppoa. He inspiroivat myös viisaudellaan ja sydämellisyydellään.

Hidden Figures Day 11

5. Elokuva on hieno kuvaus ystävien välisestä solidaarisuudesta. Ihanaa kerrankin nähdä elokuva, jossa naiset tukevat ja kannustavat toisiaan! Jo elokuvan alkukohtaus, jossa nasevasti sanailevat Katherine, Dorothy ja Mary ajavat yhdessä töihin sisältää niin herkullista ja taiten käsikirjoitettua dialogia, että hymyni on karata korviin saakka. Näyttelijöiden keskinäinen kemia on käsinkosketeltavaa ja eläväistä. Heistä jokaisesta heijastuu todellinen kunnioitus esikuvaansa kohtaan.

6. Kirsten Dunst ja Kevin Costner tekevät hyvät ja napakat sivuroolit, joilla he antavat kasvot aikansa ennakkoluuloille ja asenteille. Costnerin hahmon henkinen kasvu elokuvan aikana on sydäntä lämmittävää seurattavaa.

7. Päähenkilöidensä harvinaislaatuista matemaattista lahjakkuutta kuvaavat kohtaukset ovat huikeita ja kiehtovia myös kaltaiselleni katsojalle, jolle matemaattis-avaruudellinen ajattelutapa on aina tuntunut haastavalta. Upeaa, miten matemaattisesti lahjakkaita jotkut ihmiset voivatkin olla!

8. On ihanaa nähdä muusikkona aiemmin arvostamani Janelle Monáe valkokankaalla! Hän tekee tällä hetkellä elokuvissa pyörivässä Moonlight-elokuvassakin hienon sivuroolin, mutta Hidden Figuressa hän todella loistaa särmikkään ja herkän Maryn roolissa.

No niin, enköhän ole nyt kehunut tarpeeksi! Melkein punastuttaa jo tämä suitsutuksen määrä. En vain osaa keksiä ihmistä, jolle en tätä elokuvaa voisi suositella.

Hidden Figures – Varjoon jääneet

Ensi-ilta: 8.3.2017
Kesto: 2h 07 min
Ikäraja: 7
Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Hidden Figures on eräs alkuvuoden valovoimaisimmista elokuvista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s